برخی اوقات، کوچینگ رهبران، به عنوان کالای ارزشمند برای توسعه افراد و کسب و کار در سازمان ها معرفی می شود. به گفته موسسه کوچینگ، بیش از 70 درصد افرادی که کوچینگ را دریافت کرده اند، از عملکرد بهبود یافته ی کار، روابط و مهارت های ارتباطی موثر بیشتری سود برده اند. آنها همچنین گزارش دادند که ۸۶ % از شرکتها احساس میکنند که با کوچینگ سرمایه گذاری ها بیشتر و بیشتر شده است.
مطالعات نشان میدهد که کوچینگ در کاهش تعویق و تسهیل دستیابی به هدف موثر است و یک بدنه رو به رشد از تحقیقات تجربی وجود دارد که از یافتههای کوچینگ کسبوکار، در جهت تسهیل دستیابی به هدف، حمایت می کند. در یک مطالعه موردی جالب منتشر شده در مجله بینالمللی کوچینگ و منتورینگ ” سالی بونیول”، بطور دقیق، چگونگی حمایت کوچینگ از توسعه رهبران زن را به خصوص در یک سازمان جهانی مورد بررسی قرار داده است. بونیول در زمینه ی کوچینگ، بارقه ای از نور می تاباند که گاهی اوقات کاری مرموز به نظر می رسد. این تحقیق نشان میدهد که چگونه کوچینگ فردی و گروهی توسط مشتریان تجربه شدهاست. در این مقاله ما به نتایج کوچینگ فردی (یک به یک) برای رهبران می پردازیم. بونیول، تغییرات فردی تجربه شده مشتریان کوچینگ را در دو گروه تجزیه و تحلیل میکند:
تغییرات کوچینگ با توجه به شخص مشتری
خود آگاهی
اکثر رهبران از تجربه ی افزایش سطح آگاهی خود خبر دادند. همچنین احساس بهتری برای درک خود و مفهوم نفس و افزایش بینش در رابطه با تاثیر بر دیگران را بیان کردند.
اعتماد به نفس
رهبران همچنین افزایش اعتماد به نفس را گزارش کردند که کاهش افکار و باورهای محدود کننده خود را به همراه داشت.
خود رهبری
طبق گزارش رهبران، همانطور که پیشرفت و دانش و اعتماد به نفس افزایش می یابد، میزان آگاهی آن ها نیز از خود-رهبری شان بیشتر می شود. برای برخی از شرکت کنندگان، انتظارات غیرواقعی که داشتند آشکار شد و از طریق کوچینگ توانستند توانایی خود را برای امر هدایت خود با دلسوزی و پذیرش بیشتری پرورش دهند.
کوچینگ تغییر در روابط با دیگران را تسهیل می کند
سبک رهبری
کوچینگ مستقیماً بر نحوه تفکر رهبران پیرامون رفتارشان، تأثیر می گذارد. کوچینگ آگاهی رهبران درخصوص سبک رهبری را توسعه می دهد و به آن ها این شانس را می دهد که روی آن اثر بگذارند و با توجه به رویکرد خود به وظایف و اهداف، با تامل بیشتری پیش بروند.
ارتباط با مدیران ارشد
به نظر میرسد که کوچینگ به مدیران ارشد برای کشف روابط موجود با مدیر که دارای منفعت زیادی نیز است، کمک می کند. برخی از مدیران توانستند موارد عدم رضایت در این روابط را شناسایی کرده و آن را تغییر دهند. برای دیگران، کوچینگ فرصتی برای کشف آنچه که آنها از آن راضی بودند و آنچه در آن رابطه ارزشمند و مفید بود را ارائه داد. کیفیت این رابطه بر ” جو خرد(موقعیت های کوچک) ” رهبران زن و همچنین بر نتایج شغلی آن ها اثر میگذارد.
برخورد با تعارض
در این مطالعه بسیاری از رهبران زن، نحوه ی برخورد خود با تعارض را جالب دانستند و در اینجا کوچینگ آنها را قادر به کشف موضوع می سازد. برخی از رهبران با تعارضات به راحتی روبرو می شدند و احساس نگرانی برخی دیگر، آن ها را ملزم به یادگیری بیشتر در این زمینه می کرد. در طول مربیگری ، بسیاری از شرکت کنندگان دریافتند که درگیری چیزی است که آنها از آن اجتناب میکردند. کوچینگ به آنها اجازه داد تا باورهای منفی پیرامون تعارض را برای به چالش کشیدن و در نهایت تغییر آن، پیدا کنند.
رابطه با قدرت
مطالعه موردی نشان داد که برخی از رهبران زن مفهوم قدرت را رد کردند و احساسات کاملا ً منفی نسبت به آن داشتند. کوچینگ، از تغییر ادراک و بینش برا ی مشتریان پیرامون قدرت و نحوه ی استفاده از آن حمایت می کند. از طریق فرآیندکوچینگ، برخی از دیدگاه ها و تفکرات به سمت دیدگاه قدرت، به عنوان یک نیروی مثبت و سازنده، بادوام و با اعتماد به نفس پیش رفتند و تاثیرش بعد از استفاده نمایان شد.
رابطه با زندگی شخصی
فضای کوچینگ به رهبران فرصت اکتشاف و انعکاس تعادل کار / زندگی و مسئولیتهای آنها به خصوص در رابطه با خانواده را داد. کوچینگ از برخی رهبران در ایجاد ارتباط در کار با بخشهایی از زندگی خود در خارج از کار و افزودن جنبه ی جامع موثر به کار، پشتیبانی میکند.کوچینگ از این طریق به رهبران کمک می کند که بینش هایی راجع به چگونگی ارتباط در امور زندگی خود را پیدا کنند.
مطمئناً تجربه کوچینگ همه یکسان نخواهد بود، با این حال، این تحقیقات نشان می دهد که کوچینگ به ویژه برای رهبران زن می تواند ارزشمند باشد. اگر شما یک رهبر یا کسی هستید که در سازمانی کار می کنید و فکر می کنید چنین توسعه ماهرانه ای میتواند به صورت شخصی و یا برای کسانی که با آنها کار می کنید مفید باشد،کوچینگ گزینه ای مناسب و قابل تامل است.
منبع: Forbes